plesno buđenje

 

Riječ „senzualnost“ je danas popularna kao prije par godina riječ „duhovnost“. Tada su svi htjeli biti duhovni, a danas sve žene žele biti senzualne. Te riječi se znaju toliko istrošiti i zloupotrijebiti da ponekad poželim pronaći neku novu koja će vratiti svetost u njeno značenje.
Vodim radionice Plesnog buđenja. To su trosatne radionice u kojima nema koreografije, ne uče se plesni elementi već se kroz vođenu improvizaciju, plesnu meditaciju dotiću i bude one senzacije u tijelu koje nam daju odgovor na pitanje određene teme koju obrađujemo. Oduvijek sam koketirala sa senzualnošću, a prošle plesne sezone sam joj se odlučila potpuno posvetiti.
Zato jer je ogromna tema. Zato jer je uzbudljiva tema. I zato jer je i teška tema.

Put do zdrave ženske protočne senzualnosti je put prema pružanju ruke djevojčici koja je bila povrijeđena, posramljena, kojoj su rekli da nije dovoljno lijepa ni pametna, kojoj su zamjerili njenu ljepotu, kritizirali je, možda je i neprimereno dirali itd.... Način na koji se tretira ženska seksualnost čak i danas, a kamoli kroz povijest je zastrašujuće loša.

U borbi između društva koji ima određen stav prema ženskoj seksualnosti i svih dobivenih povreda na tu temu kroz odrastanje, te odgoja... definitivno nije jednostavno biti senzualno/seksualno protočna.

Ali smatram da je važno. Jer to je životna energija, kreativna energija, iz nje proizlazi čista ženska snaga. Doživljavam je kao koncentrat ženske esencije u svoj njenoj punini i bogatstvu. Nepregledna, božanstvena, neograničena, vječna.

Umjesto takve žene, nailazimo na žene oklopljene svojim ženskim egom. I nemam ništa protiv tog oklopa, trebale smo se nekako zaštiti. Međutim, koliko nas je štitio taj ženski ego, toliko nas danas kad smo odrasle i kad se možemo pobrinuti za sebe, drži u malenim okvirima u kojima smo samo sjene onog što zapravo jesmo.

Što se rađa iscjeljivanjem ženskog ega? Rađa se žena koja je sposobna otvoriti svoje srce.
Rađa se žena koja je transparentna, koja osjeća svoje korijenje, koja daje... koja daje.... i prima cijelim tijelom i srcem. To je toliko moćno. Rađa se Žena.
Zato sam svoje plesne radionice posvetila „senzulanosti“... jer me raduje ta Žena i jer se veselim toj djevojčici u svom zagrljaju. I neizmjerno me raduju takvi trenuci kod polaznica, kad im zabljesne u oku taj susret... neprocjenjivo...

Plesna buđenja su radionice kreirane za buđenje tijela i produbljivanja odnosa sa samim sobom kroz ples i pokret. Održavaju se subotom najčešće od 11-14h.
Prošle sezone je nastao ciklus Body Poetry da bi se ove godine sve okrunilo programom Senzualnog buđenja.

Svrha ovih radionica je da smanjimo strah od samih sebe, da vratimo igru koja je temelj naše senzualnosti, da se dublje povežemo sa sobom i krenemo uživati u vlastitoj ljepoti (nas i našeg tijela)
Za svaku radionicu ćete dobiti upute par dana prije same radionice (eventualno će na nekim radionicama trebati donijeti neki rekvizit ili nešto sl)
Više o Senzualnom buđenju pronađite ovdje.

Prethodno iskustvo u plesu nije potrebno. 

Pokreni se, okreni se, neka tvoje tijelo bude kist, a prostor platno na kojem ćeš oslikati priču o sebi.


 

 

Termini i prijava:
Prijava je obavezna na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

  

 

Kotizacija se  plaća na račun Udruge. To je ujedno i prijava na radionicu:

UDRUGA CENTAR PAŽNJE
Svetošimunska 84
Zagreb
IBAN HR2323400091510960570